Kibbet el Batataprint

Kibbet el Batata / Kebbet el Batata 

Ingredienser:
1,3 kg kartofler (nettovægt)
18 g salt
4 stk. æggeblommer

Fyld:
10 g rapsolie
100 g løg i små tern
300 g oksekød, hakket
2 g "det 7´ krydderi"
3,5 g salt
1,5 g spidskommen, stødt
8 g persille, frisk hakket
50 g pinjekerner

Andet:
50 g rasp
30 g rapsolie


Metodik:
1. Kartoflerne koges møre ca. 20 minutter i usaltet vand.
2. Kartofler hældes til afdrypning og dampes tørre hvorefter de piskes til mos
3. Kartoffelmosen smages til med salt og afkøles til 5°
4. Olie opvarmes på en pande.
5. Løgene svitses gyldne hvorefter oksekødet tilsættes og brunes af.
6. Krydderier, pinjekerner og persille tilsættes og fyldet smages til.
7. Find et stykke bagepapir eller mellemlægspapir i større 15 x 15 cm.
8. Afvej 50 g kold kartoffelmos og læg det midt på papiret.
9. Med en teske laves en fordybning i midten hvor der lægges 25 g kødfyld.
10. Læg 25 g kartoffelmos over fyldet og glat det forsigtigt ud med en kniv sådan at fyldet
      lukkes inde.
11. Vend "kartoffelmos bollen" i rasp.
12. Opvarm olie på en pande og steg "bollerne" gylden brune.
13. Anrettes og serveres med tilbehør af fx. Salat.


Vejledende portionsstørrelse: 2 stk. pr. person


Næringsindhold pr. person: kostberegninger følger snarest

Energi:
Fedt E%
Kulhydrat E%
Protein E%

 


Design: Allerup Design