Kibbet el Batata / Kebbet el Batata
Ingredienser: 1,3 kg kartofler (nettovægt) 18 g salt 4 stk. æggeblommer
Fyld: 10 g rapsolie 100 g løg i små tern 300 g oksekød, hakket 2 g "det 7´ krydderi" 3,5 g salt 1,5 g spidskommen, stødt 8 g persille, frisk hakket 50 g pinjekerner
Andet: 50 g rasp 30 g rapsolie
Metodik: 1. Kartoflerne koges møre ca. 20 minutter i usaltet vand. 2. Kartofler hældes til afdrypning og dampes tørre hvorefter de piskes til mos 3. Kartoffelmosen smages til med salt og afkøles til 5° 4. Olie opvarmes på en pande. 5. Løgene svitses gyldne hvorefter oksekødet tilsættes og brunes af. 6. Krydderier, pinjekerner og persille tilsættes og fyldet smages til. 7. Find et stykke bagepapir eller mellemlægspapir i større 15 x 15 cm. 8. Afvej 50 g kold kartoffelmos og læg det midt på papiret. 9. Med en teske laves en fordybning i midten hvor der lægges 25 g kødfyld. 10. Læg 25 g kartoffelmos over fyldet og glat det forsigtigt ud med en kniv sådan at fyldet lukkes inde. 11. Vend "kartoffelmos bollen" i rasp. 12. Opvarm olie på en pande og steg "bollerne" gylden brune. 13. Anrettes og serveres med tilbehør af fx. Salat.
Vejledende portionsstørrelse: 2 stk. pr. person
Næringsindhold pr. person: kostberegninger følger snarest
Energi: Fedt E% Kulhydrat E% Protein E%
|