Baba Ghanoush / Badinjan Bi Tahina
Ingredienser: 2 stk. aubergine ( a´375 gram pr. stk.) 10 g citron saft ( 1 spsk.) 20 g tahine eller 10 gram olivenolie / rapsolie 5 g hvidløg (2 fed) 0,5 g stødt spidskommen ( 1/3 tsk.) 3 gram salt (½ tsk.) 0,1 gram sort peber ( 1 knsp.)
Alternativ: der kan evt. tilsættes lidt cayennepeber
Metodik: 1. Skyl auberginerne og skær den grønne top af. 2. Læg auberginerne op i et ildfast fad og bag dem 35 minutter ved 200º til de er bløde. 3. Lad auberginerne køle af 10-15 minutter og træk herefter forsigtigt skindet af. 4. Blend auberginekødet til en fin ensartet masse. Tilsæt olie. 5. Der smages til med frisk presset hvidløg, salt, citron og krydderier. 6. Baba Ghanouch serveres med tilbehør af tomater og agurk, eventuelt pyntet med frisk hakket persille eller lidt olivenolie. Hertil tilbehør af fx arabiske fladbrød/pitabrød.
Vejledende portionsstørrelse pr. person: 100 gram Baba Ghanoush
Næringsindhold pr. portion(uden tilbehør): 250 kJ 42 E% fedt 47 E% kulhydrat 10 E% prot
|