Badinjan bil Forn - EtniskKogebog.dk 

Badinjan bil Forn

Ingredienser:
300 g aubergine (1 stk.)
20 g groft salt
25 g rapsolie
65 g løg, finthakket
250 g oksekød (10% fedt)
350 g flåede hakkede tomater
30 g tomatpure
3 dl vand
4,5 g hvidløg, presset (2 fed)
6 g salt (1 tsk.)
0,5 g peber, stødt sort (½ tsk.)
2 g spidskommen, stødt ( 1 tsk.)
25 g pinjekerner

Metodik:
1. Vaks og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs.
2. Drys auberginerne med groft salt og lad dem trække 15 minutter, hvorefter de skrabes eller
    tørres tørre.
3. Læg aubergineskiverne på bagepapir på bageplade. De pensles med olie og bages i ovnen
    15 minutter ved 225°.
4. Opvarm olie i en gryde og svits de finthakkede løg.
5. Tilsæt efter et par minutter hakket oksekød og svits det ved høj varme.
6. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, vand og krydderier. Smag til.
7. Kog kødsaucen under låg ved svag varme 20 minutter.
8. Læg de bagte aubergineskiver i et ildfast fad i lag skiftevis med kødsauce. Afslut med et lag
    kødsauce.
9. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 25 minutter.
    Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande og pynt fadet med pinjekerner inden det 
    serveres med tilbehør af ris og salat.


Vejledende portionsstørrelse: 300 g pr. person

Næringsindhold pr. portion (uden tilbehør):
1050 kJ
27 E% protein
17 E% Kulhydrat
56 E% Fedt