Badinjan bil Forn
Ingredienser: 300 g aubergine (1 stk.) 20 g groft salt 25 g rapsolie 65 g løg, finthakket 250 g oksekød (10% fedt) 350 g flåede hakkede tomater 30 g tomatpure 3 dl vand 4,5 g hvidløg, presset (2 fed) 6 g salt (1 tsk.) 0,5 g peber, stødt sort (½ tsk.) 2 g spidskommen, stødt ( 1 tsk.) 25 g pinjekerner
Metodik: 1. Vaks og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. 2. Drys auberginerne med groft salt og lad dem trække 15 minutter, hvorefter de skrabes eller tørres tørre. 3. Læg aubergineskiverne på bagepapir på bageplade. De pensles med olie og bages i ovnen 15 minutter ved 225°. 4. Opvarm olie i en gryde og svits de finthakkede løg. 5. Tilsæt efter et par minutter hakket oksekød og svits det ved høj varme. 6. Tilsæt flåede tomater, tomatpure, vand og krydderier. Smag til. 7. Kog kødsaucen under låg ved svag varme 20 minutter. 8. Læg de bagte aubergineskiver i et ildfast fad i lag skiftevis med kødsauce. Afslut med et lag kødsauce. 9. Sæt fadet i ovnen ved 200° i 25 minutter. Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande og pynt fadet med pinjekerner inden det serveres med tilbehør af ris og salat.
Vejledende portionsstørrelse: 300 g pr. person
Næringsindhold pr. portion (uden tilbehør): 1050 kJ 27 E% protein 17 E% Kulhydrat 56 E% Fedt
|