 Harira suppe
Marokkansk suppe.
Ingredienser: 250 g kikærter, tørrede 80 g løg, finthakket 125 g linser, grønne 40 g tomatpuré 250 g hakkede tomater 1 liter vand 20 g frisk koriander, hakket 10 g salt 2 g stødt sort peber 4 g maizena mel
Metodik: 1. Kikærterne sættes i blød i koldt vand i 24 timer inden brug. 2. Skyl kikærterne i koldt vand. 3. Kom kikærter, løg, linser, tomatpuré og hakkede tomater i en gryde. 4. Tilsæt vand og lad retten simre ved svag varme under låg i 20 min. 5. Tilsæt koriander. 6. Rør maizena ud i lidt koldt vand og tilsæt det til retten. 7. Lad retten simre under låg i yderligere 5-10 min. 8. Smag suppen til med salt og peber. 9. Portionsanret suppen og tilsæt 5 g (1 tsk.) creme fraiche 38 % og 1 korianderblad.
Vejledende portionsstørrelse 270 g (2½ dl).
Næringsindhold pr. portion (270 g) uden tilbehør: 995 kJ Protein 24 E% Kulhydrat 61 E% Fedt 14 E%
|