Riz a Djej
Ingredienser: 400 g kyllingefilet (udskåret til 4 stk. a´ 100 g) 35 g rapsolie 100 g løg i små tern 6,5 g hvidløg, presset (2 fed) 400 g hakkede tomater, flåede (1 ds.) 150 g vand 5 g salt ( ½ tsk) 1 g paprika (½ tsk) 0,4 g stødt sort peber (½ tsk) 0,4 g laurbærblad (2 stk.) 10 g hønsebouillon
Metodik: 1. Opvarm halvdelen af olien i en gryde. 2. Svits løg til de er gylden brune. 3. Tilsæt tomater, bouillon, laurbærblad, hvidløg, paprika, halvdelen af salt og pebermængden samt vand. 4. Gav tomatsaucen et opkog og smag til. 5. Opvarm den resterende mængde olie på en pande og svits ved høj varme kyllingefileterne på alle sider. Krydr med salt og peber (den resterende mængde). 6. Læg kyllingefilet´erne i et mindre ildfast fad og hæld tomatsaucen over. 7. Sæt fadet i ovnen 30 minutter ved 180° 8. Serveres med tilbehør f.eks. ris og salat eller ristede skiver af aubergine.
Vejledende portionsstørrelse pr. person: 100 g kylling, 100 g tomatsauce og 100 g kogte ris pr. person
Næringsindhold pr. portion: 1850 kJ 24 E% Protein 44 E% Kulhydrat 32 E% Fedt
|